tisdag 30 mars 2010

Medi-uh

M: Sedan jag [sade upp min prenumeration på SvD] har min nyhetsmediekonsumtion mestadels kretsat kring Ekot och Expressens hemsida. Ibland läser jag även gratistidningar när jag pendlar till jobbet i Uppsala med [Saurons Järnvägar].

Igår råkade jag till exempel läsa Bonnierägda [City]. Jag minns knappt någonting från den (Di Leva-intervjun hoppade jag över i rent överlevnadssyfte), förutom intervjun med Dramatenregissören Thommy Berggren. Här är höjdpunkterna (angående debatten om sextrakasserier på Dramaten):

”När jag tar upp vinterns debatt om sextrakasserier i scenvärlden säger Thommy Berggren att ’teatervärlden behöver inte bli så könlös’. Han tycker själv att det var lustfyllt när kvinnor nöp honom i stjärten när han var ung.”

”För mig är det där en lätt överdrift. Men om en man tafsar på en tjej som inte vill bli tafsad på ska han förstås läxas upp. Däremot ska det väl inte vara förbjudet att flirta och röra vid varandra. Teatervärlden behöver inte bli så könlös. Och när jag var ung blev jag själv trakasserad, dels av en kvinna som gillade min mage och dels av en annan som brukade nypa mig i stjärten. Det tyckte jag var trevligt. För mig var det faktiskt mest lustfyllt.”

Wow! Osökt fördes tankarna till en text på min favoritblogg [I just can’t hate enough]:

”Oh, gubbgubbgubbgubb!”
”Gubbgubbgubb?”
”Gubbgubbgubbvildargubbgubb.”
”Guuuuuuubb! Guuuuuuuubb!”
”Till bastun!”

I morse försökte jag läsa Metro istället. Det slutade med att jag inte blev klok på Stephan Mendel-Enks krönika [Tatueringar och porr 90-talistens särdrag].
Ärligt talat: Jag förstår den inte.
Kan någon förklara för mig vad den handlar om?

P.S. Saker som är trasiga i mitt liv just nu: tv:n, vinylspelaren, mobilen, jaget. Dags att besöka Blocket.se kanske?

4 kommentarer:

bernhardtz sa...

jag har kostym och tatueringar. jag tror poängen med krönikan är att säga att det han tycker är konstigt tycker inte folk födda på 90-talet är konstigt. som vi alla vet är ju historiens med fragmentiserade generation väldigt homogen när det kommer till det där med porr och enkla åsikter. eh.

nemi sa...

Om du gillar retro så har jag en Nokia 3210 över.. ^^

Anonym sa...

Så vi är tillbaka här?

www.minou.nu/minou_2/bilder/k_david_liljemark1_stor.gif

mvh DL

Hazel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.