måndag 12 november 2012

Vit, man, konservativ

M: Så här hade resultatet i presidentvalet i USA sett ut om bara vita män hade röstat.
En jordskredsseger för republikanerna med andra ord.
Bilden är tagen från [Buzzfeed].

15 kommentarer:

Korv sa...

får jag fråga vad poängen är med det där? Ni får det att låta som något negativt

Korv sa...

jag väntar på svar fortfarande.

korv sa...

och sidan ska heta "Vi som aldri sa sexist" låt mig smågarva lite åt er

Hanna sa...

Hej! Som du kan se är inte den här bloggen så aktiv, och vi har ofta annat för oss än att svara på kommentarer. Jag ber om ursäkt för att du (och andra) fått vänta.

På vilket sätt tycker du att det låter som något negativt?

Om du klickar på länken till Buzzfeed i inlägget kan du se flera diagram. Artikeln handlar om hur valresultatet i USA i år skulle ha sett ut om det fortfarande hade varit så att bara vissa grupper varit röstberättigade. Fram till 1870 hade, som i diagrammet ovan, bara vita män äldre än 21 år en röst i nordamerikanska val. Ganska intressant tankeexperiment, tycker jag.

Hanna sa...

Och vad gäller att smågarva åt oss: var så god, roligt att vi kan sprida lite glädje. :)

korv sa...

jodå kan det vara att den klassas under kategorin "idioti"? Sen baka in vita män, men helt knäpptyst om vita kvinnor och det skilde bara ett fåtal % mellan vita män och kvinnor. Sen att du just tycker DET är intressant tåls att diskutera, vi båda vet ju att det inte handlar om något som du tycker är bra eller positivt.

Så sexism är alltså lite sådär smått roande för dig?

Hanna sa...

Nu hänger jag inte alls med på vad du menar.

Vita kvinnors röster är inbakade i "Map 3: 1920" i artikeln som inlägget länkar till, för att illustrera att vita kvinnor fick rösträtt i alla USA:s delstater först 1920. Just det pedagogiska greppet är kanske inte tillgängligt för alla, men jag tyckte att det var intressant. Sedan tycker jag att det vore idiotiskt om det fortfarande vore så att bara vita män fick rösta, men det beror inte på vad de skulle rösta på utan på vilka grupper som skulle uteslutas av ett sådant röstningssystem och på vilka grunder.

dfh sa...

Vi båda vet ju varför just den där bilden är den som pryder framsidan. Om du tar och ändrar den till en karta över hur vita kvinnor och enbart vita kvinnor skulle rösta och kallar det idioti, så då tror jag dig.

Hanna sa...

Okej, så om jag skulle byta ut bilden så skulle du inte tro att jag har den eller de här åsikterna som du nu verkar ha en bestämd uppfattning om att jag har.

Korv sa...

Det är lite försent att springa och gömma sig nu, du har redan visat vilken manssyn du har. Som jag sa förut, det är ju en orsak till varför topicen lyder "Vit, man, konservativ" Och inte vit kvinna eller hur?
Varför du vägrar svara på det vet vi också båda. Det du kan klura på tills nästa gång är ju varför du kallar den där topicen för idioti, vad gör det ordet där, vad är det som är så idiotiskt med att rösta på det dom gör? Förklara dig gärna.

korv sa...

Att påstå att det är idiotiskt att bara vita män får rösta och att det är därför du lägger dit idioti köper jag inte. Dels är det väl inte du som gjort det där inlägget, hur kan du då veta? Lite väl långsökt och det är garanterat en efterkontruktion. Var gömmer sig Martin?

Hanna sa...

Så det spelar ingen roll vad jag säger eller gör och du vet redan vad jag tycker. Vad har du för intresse av att fortsätta den här konversationen?

Det här är en gemensam blogg, jag kan diskutera i kommentarerna under Fridas och Martins inlägg, liksom de kan diskutera under mina. Var var och en befinner sig får hen tala om själv om hen vill det.

korven sa...

Låt oss titta närmare på vad du har skrivit.

"Sedan tycker jag att det vore idiotiskt om det fortfarande vore så att bara vita män fick rösta, men det beror inte på vad de skulle rösta på utan på vilka grupper som skulle uteslutas av ett sådant röstningssystem och på vilka grunder."


Du tycker att bilden och idioti representerar det där bra eller?

Som att göra ett inlägg med texten fittslem och en bild på schyman för att sedan länka till någon sida där man tycker det är tråkigt att män är diskriminerade.

"Så det spelar ingen roll vad jag säger eller gör och du vet redan vad jag tycker."
Hmm nästan inte, jag har en god uppfattning av vad du tycker om vita män. Såg det ganska fort då jag gick in på eran FB sida. Vad är det jag ser Gillar: Vita kränkta män. Herregud. Och sidan ska heta "vi som aldrig sa sexism"
Du får även förklara vad som gör vita kränkta män till något som du gillar.

Den där bilden tillsammans med idioti är något noboytoy, manshataren skulle kunna lägga upp, så förlåt mig om jag har mina misstankar. Dels för att du stretar emot, dels för att du vägrar säga något, dels för att du inte gör något åt saken. SKulle någon gå in på min blogg och bli sur på något jag lagt upp, inte skulle jag låta det ligga kvar heller.


Så mitt intresse här är att du ska förklara dig närmare. Ta bort bilden, eller idioti. Samt be om ursäkt till alla vita män som vandrat på denna planet. Det är mitt intresse.

Hanna sa...

Jag är inte beredd att göra något av det.

Det var intressant att få veta hur du tänker, tack för samtalet!

Anonym sa...

Vad gör "idioti" där Hanna. Svara på frågan istället för att lek dum.