tisdag 18 juni 2013

Äthat

M: Jag tycker av lite olika anledningar om att äta lunch ensam när jag är på jobbet, och har aldrig reflekterat särskilt mycket över att det skulle vara ett problem.
Men det borde jag ha gjort! För mina ätvanor gör mig nämligen till en potentiell näthatare.
Ja du läste rätt; personer som brukar äta ensamma har nämligen en större tendens att vara intoleranta, asociala och hatiska än de som dinerar i grupp. Det påstår en professor och en student i statskunskap i [den här debattartikeln]. Eftersom jag tyckte att det påstådda orsakssambandet verkade lite svagt så bad jag en expert på forskningsmetodik, [Per Köhler], om en kommentar på Twitter. Här är det storifyade svaret:


Avslutningsvis vill jag tipsa om en väldigt fin Tumblr-blogg som heter [Table for one] med fridfulla bilder på folk som äter ostört.
(Det är oklart om de näthatar samtidigt.)

P.S. Jag har mejlat professor Leif Lewin och bett att få läsa rapporten som debattartikeln hänvisar till.

Inga kommentarer: